10 Mart 2009 Salı

JOHN FOWLES'A DÖNÜŞ

D'ye aldığım ; ama o onun okumasını beklemeden okumaya başladığım bir kitap THE COLLECTOR .Postmodernism dolu MANTISSA dan sonra okuduğum ikinci kitabı Fowles'un. Ve bence gerçekten daha iyi.Aslında burada da belki ufak tefek postmodernism kırıntıları görebiliriz. Fred'in tutsağı olan Miranda'nın , kitapta da onun sözleri arasına sıkışması mesela. Kitap 3 bölüm; 1. ve 3. bölümler arasında sıkışan bir tutsak Miranda..Onun sözlerini 2. bölümde okuyabiliyoruz günlüğünden..Psikolojik gerilim romanı olması bile başlı başına okuma sebebi benim için gerçi.. Sıra FRENCH LIEUTENANT'S WOMAN da..Kaç aydır yerde diğer kitaplarımın arasında sürünüyor..

Hiç bir zaman belli bir disiplinle kitap okuyan biri olamadım; yani mesela John Fowles'un bütün kitaplarını bitiriyim ya da önce şu dönem yazarları okuyum sonra öbürüne geçiyim gibi bir yol çizmedim hiç kendime.. O yüzden 24 sayfasını okuyup kenare koyduğum Jiddu K' de bana bakıyor bir yerlerden.. Ayrıca belki şu liselerin hallerinden anlarım da her haftasonu sinir krizi geçirmem diye aldığım Atalay Yörükoğlu'nun kitabuda ara ara okunmuş, kimi yerleri çizilmiş duruyor başucumda..

Gidip kapluşlarla ilgilenmeliyim.Tavuk yedirmeliyim ki daha çok semirsinler.. Ayrıca daha büyük bir akvaryum almalıyım sanırım..Ama önce tembel tembel oturduğum yataktan kalkmalıyım..Pıff..

PS: Son zamanlarda sevdiğim kitapları bir köşeye yazmamı istemiştin ya...zamanın yok biliyorum ama...Al sana yeni liste:

1) Nicci French
CATCH ME WHEN I FALL
2)
Chuck Palahniuk TIKANMA
3) John Fowles
KOLEKSİYONCU


4 yorum:

  1. Bu aralar duymaktan en çok tiksindiğin sözle lafa girmek ne kadar doğru bilmiyorum ama:

    -İstediğimiz birinden başlayabiliyor muyuz hocam?

    YanıtlaSil
  2. =)) The choice is yours..

    YanıtlaSil
  3. tıkanma iyidir. palahniuk'un dier kitaplarını da tavsiye ederim okumadıysanız.

    YanıtlaSil
  4. Evet ben Görünmez Canavarları okuyorum şimdi ve oda güzel gayet..=)

    YanıtlaSil